DK Ruterne

 

Lige som i 2020, bliver der 2 ruter at vælge mellem.

One Star Challenge er i sin oprindelse et race rundt om Møn. Big Boat ruten er et tiltag der sikrer at også større både kan deltage i vores pragtfulde sejlads. Vi håber derfor at så mange som muligt vil følge DNA’et og slå følgeskab med os på turen igennem det smukke farvand og landskab ved Bøgestrømmen.

Dit valg af rute tager du ved tilmeldingen og valget kan ikke gøres om.

The Classic – ca. 106 sømil

The Classic starter i Køge, går over Faxe Bugt, gennem Bøgestrømmen, under Dronning Alexandrines bro og Farøbroerne, via Grønsund ud i Østersøen.

Efter rundingen af Møns Klint, sættes slutspurten ind over det danske Biscayen og sejladsen ender med måltagning når sejlerne atter når Køge.

Bemærk! ovenstående er en beskrivelse af ruten og ikke en vedtagelse af omsejlingsretning. Meddelelse som hvilken omsejlingsretning der skal gennemføres gives ved skippermødet aftenen inden afgang.

Big Boat – ca. 130 sømil

Storbådsruten er tilrettelagt for at tilgodese de både, der begrænset af dybgang, ikke kan besejle Bøgestrømmen.

Sejladsen starter i Køge, går over Faxe Bugt, til spidsen af Møns Klint, ind af Grønsund, under Farøbroen’s højbro, ud i Storstrømmen hvor Fareafmærkningen på position 54° 57.736 N, 11° 53.898 E rundes, inden der sejles tilbage via Grønsund, Østersøen og Køge Bugt.